Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Het fotomoment in Lech

27 februari 2017 · Leestijd 2 min

Het leven begint pas bij vijftig. Dat zei koning Willem-Alexander maandagmorgen in Lech tegen een omstander bij de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse skioord. Die had de koning gevraagd of het met zijn leeftijd nog wel ging. "Vijftig is het nieuwe dertig", aldus Willem-Alexander die over precies twee maanden een halve eeuw oud is.

Klik hier om het fotoalbum Lech 2017 te bekijken!

De koning trok met zijn gezin een half uurtje uit om de media ter wille te zijn in Oberlech, waar de laatste jaren de ontmoeting met de fotografen en cameraploegen steeds wordt gehouden. Het rendez-vous was wel een half uur vervroegd om de familie meer eigen skitijd te geven en te voorkomen dat er al veel andere skiërs aanwezig waren.

Het koninklijk gezelschap was ongebruikelijk klein. Prinses Beatrix ontbrak voor het eerst sinds de troonswisseling in 2013. Ze was de afgelopen tien dagen wel in Lech, samen met prinses Mabel en haar dochters, maar reisde al voor het fotomoment af. Ook prins Constantijn en zijn gezin waren afwezig.

Buik

Bij het poseren waren dan ook maar weinig originele combinaties mogelijk. Koning en koningin met of zonder kinderen, staand of - nieuw - op de buik liggend in de sneeuw. Willem-Alexander bedacht zich op het laatste moment over het gooien met sneeuwballen. Dat heeft hij zijn dochters al jaren afgeraden en dat advies moet door zijn hoofd zijn geflitst toen hij wat sneeuw oppakte en weer liet vallen. Na het poseren konden Amalia, Alexia en Ariane met de ski's onder laten zien dat ze inmiddels al volleerde skiërs zijn. Amalia is dan ook voor het twaalfde jaar in Lech. Een paar afdalingen en toen was het weer 'Schluss'. De skileraren stonden klaar voor de prinsessen die de rest van de vakantie ongestoord kunnen skiën. Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--