Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Juf Máxima vertelt voor de klas

4 september 2019 · Leestijd 2 min

Ooit was er geen internet, waren er geen mobiele telefoons en bestond Google niet. "Dat jullie denken dat jullie de hele tijd jullie moeder kunnen bellen. Dat kon ik niet toen ik opgroeide", zei koningin Máxima woensdag voor de klas tegen de scholieren van basisschool De Rank in het Gelderse Toldijk.

Maxima_voor_de_Klas.jpg

Bij de kinderen, die zijn opgegroeid in een wereld waar iedereen 24 uur per dag bereikbaar is, lanceerde Máxima een lesprogramma over kunstmatige intelligentie, afgekort AI. Die Nationale AI-cursus Junior is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar oud.

Technologie heeft de wereld in de afgelopen jaren "wezenlijk veranderd", aldus Máxima, en kunstmatige intelligentie is de volgende stap. "Dat gaat ons helpen om nog grotere problemen op te lossen. Denk maar aan een computer die zelf kan leren. Voorlopig zeggen we tegen computers wat de analyse moet zijn, maar wat als computers zelf kunnen leren hoe ze daarmee om moeten gaan?"

Lees verder onder de foto.

Kunstmatige intelligentie

Meer dan 27.000 kinderen in heel Nederland volgen de cursus, die uit vijf lessen bestaat. "Ze begrijpen straks wat kunstmatige intelligentie is, wat het in de toekomst gaat brengen en hoe het ons leven nu al beïnvloedt. Hoe Siri werkt, hoe Netflix snapt wat jij leuk vindt. Eigenlijk zien ze de achterkant van veel dingen die ze in het dagelijks leven meemaken", aldus de initiatiefnemers.

Nieuwe armband

Koningin_Maxima_kinderen.jpg

De koningin trok een bekende japon uit de kast! De creatie van Edouard Vermeulen van modehuis Natan droeg ze eerder tijdens het staatsbezoek aan Portugal. De hoed van Máxima zal nog bekender voorkomen. Dit bekende ontwerp van Fabienne Delvigne heeft ze al heel vaak gedragen en zorgt voor een vertrouwd silhouette.

Haar outfit maakte ze af met haar favoriete sieraden: een Cartier-horloge, de armbanden die haar kinderen symboliseren én een nieuwe armband met haar eigen naam. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--