Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koning bekijkt de toekomst van de luchtvaart

14 maart 2019 · Leestijd 1 min

Luchtvaartmaatschappij KLM, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en GKN Fokker bestaan dit jaar 100 jaar. Koning Willem-Alexander was donderdag aanwezig op het eeuwfeest dat in Eye Filmmuseum in Amsterdam werd afgetrapt.

De partijen hebben niet voor niets gekozen voor Amsterdam Noord als locatie voor de bijeenkomst. In 1919 werd hier de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) georganiseerd. Kort daarna werd de KLM opgericht, die gebruikmaakte van toestellen van het dat jaar eveneens opgerichte Fokker. In 1919 werd ook de voorloper van de NLR, de Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL), opgericht om de veiligheid van de militaire en civiele luchtvaart te vergroten.

Tijdens de viering spreekt de koning met studenten die meedoen aan een speciale challenge in het kader van het jubileumjaar. Ook heeft de koning de ceremoniële eerste muntslag van de vijf euro herdenkingsmunt verricht. De munt is ter ere van honderd jaar Nederlandse luchtvaart vervaardigd.

Op de feestdag wordt teruggekeken, maar is de blik ook zeker op de toekomst van de luchtvaart gericht. In het bijzonder wordt stilgestaan bij de uitdagingen om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--