Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koning brengt ochtend door tussen stoere mannen

22 maart 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend een werkbezoek gebracht aan het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) van de Nederlandse Krijgsmacht in het Limburgse Vredepeel. Tijdens het bezoek sprak de koning met militairen van het commando over de laatste ontwikkelingen en intensieve samenwerking met Duitsland.

Aansluitend bezocht de koning oefening Joint Project Optic Windmill (JPOW), de grootste lucht- en raketverdedigingsoefening van Europa. De Koning sprak met Nederlandse en buitenlandse luchtverdedigers die met de tweejaarlijkse oefening inzetten op een effectievere en efficiëntere luchtverdediging.

Lees verder onder de foto's.

Tijdens de lucht- en raketverdedigingsoefening wordt getraind op tactisch en operationeel niveau in een virtuele gevechtsruimte. Hierdoor is het mogelijk innovatieve technologieën te testen, concepten door te ontwikkelen en te trainen in een genetwerkte omgeving, ook vanaf andere locaties in de wereld. Dit gebeurt met ondersteuning vanuit de NAVO commandostructuur en met kennisinstituten zoals TNO.

Golfconflict

JPOW begon in 1996 als een experiment van de voormalige Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht. De aanleiding voor de oefening waren de ervaringen bij de inzet van het Patriot-luchtverdedigingssysteem tijdens het Golfconflict in 1991.

Bron: RVD / Defensie / ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--