Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koning krijgt vlaai in Limburg

21 januari 2020 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander bracht dinsdagmiddag een werkbezoek aan de Limburgse gemeente Peel en Maas, waar hij traditiegetrouw kon rekenen op een stuk Limburgse vlaai.

Willem-Alexander bracht eerst een bezoek aan De Engelbewaarder in Baarlo. Dit multifunctioneel centrum is één van de tien lokale ‘dorpsontmoetingen’ binnen de gemeente Peel en Maas. Het centrum drijft op vrijwilligers en herbergt activiteiten zoals dagbesteding voor ouderen, voorleesdagen, samen eten en diverse cursussen. Koning Willem-Alexander ging met de vrijwilligers en met vertegenwoordigers van de gemeente in gesprek over hun samenwerking en de rol van De Engelbewaarder in de gemeenschap.

Vervolgens bezocht de koning Kasteel De Keverberg in Kessel, dat bijna vijf jaar geleden na een grote restauratie werd heropend. De herbouw van het Kasteel kon rekenen op brede maatschappelijke steun en inzet: op uiteenlopende manieren zijn inwoners, bedrijfsleven, de gemeente Peel en Maas en de provincie Limburg betrokken geweest om de herbouw mogelijk te maken.

Bron: RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--