Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koning weer op corona-werkbezoek

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Den Haag liet de koning zich informeren over het terughalen van gestrande Nederlanders in het buitenland.

Willem-Alexander begon zijn bezoek in het ‘24/7 BZ contactcenter’ waar hij met medewerkers sprak. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bezig om gestrande Nederlanders in het buitenland te helpen bij hun terugreis als zij dit zelf niet kunnen. Ook staan zij Nederlanders in het buitenland bij die op andere manieren door het coronavirus problemen ondervinden.

Na het bezoek aan het contactcentrum sprak de koning met een aantal medewerkers van landenteams over complexe aan corona gerelateerde zaken waar zij zich nu mee bezighouden. Tot slot nam Willem-Alexander deel aan een videoconferentie met de ‘chef des postes’ en enkele medewerkers van Nederlandse ambassades in Rome en Peking over de problematiek waar zij nu mee geconfronteerd worden.

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie.

Blij contactcentrum

De medewerkers, die 24 uur per dag Nederlanders bijstaan die vanwege de coronapandemie problemen ondervinden in het buitenland, stellen het op prijs dat de koning hen een hart onder de riem kwam steken.

"Blij met de waardering van koning Willem-Alexander aan het 24/7 BZ contactcenter en de andere collega's van Buitenlandse Zaken die zich inzetten tijdens de coronacrisis", twitterde het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagmiddag.

Willem-Alexander sprak een aantal medewerkers en prees hen omdat ze "in deze bizarre tijden klaar staan voor alle Nederlanders in het buitenland". Ook luisterde hij mee met een telefoongesprek dat binnenkwam tijdens zijn bezoek. 

Een uitgebreid verslag van het bezoek van de koning zie je zaterdagavond in Blauw Bloed om 19.50 uur op NPO2.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--