Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koning Willem-Alexander komt aan in Israël

22 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag aangekomen in Israël. Op uitnodiging van president Reuven Rivlin woont hij donderdagmiddag in Yad Vashem in Jeruzalem het World Holocaust Forum bij. Dat wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en staat in het teken van de 75e verjaardag van de bevrijding van het Duitse vernietigingskamp Auschwitz en de strijd tegen antisemitisme.

Israël verwacht bijna vijftig staatshoofden, vorsten en regeringsleiders voor de bijeenkomst. Een deel van hen, onder wie koning Willem-Alexander, is woensdagavond ook te gast in de presidentiële residentie voor een diner. President Rivlin en de historicus professor Yehuda Bauer voeren daar het woord en de Spaanse koning Felipe spreekt namens de genodigden.

Andere gasten bij het Forum, onder wie de Russische president Vladimir Poetin, komen donderdag pas naar de Jeruzalem. In totaal landen vandaag en morgen 70 vliegtuigen van alle staatshoofden, andere royals en regeringsleiders. In de stad zijn ter voorbereiding rond de residentie straten afgezet en schermen opgetrokken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--