Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningin Máxima bezoekt verslavingskliniek

8 januari 2020 · Leestijd 1 min

Koningin Máxima heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan verslavingskliniek De Wending, een instelling voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding van het Leger des Heils in Ugchelen.

Máxima kreeg in de kliniek een rondleiding waar ze uitleg kreeg over de behandelingen en het woon- en werktraject. Ook ontmoette ze daar enkele deelnemers van De Wending. De koningin praatte er ook met begeleiders, behandelaars en onderzoekers. Ze sprak onder meer over de effectiviteit en de samenwerking tussen de kliniek en neurowetenschappers.

De Wending is een verslavingskliniek voor mensen met een ernstige verslaving in combinatie met een licht verstandelijke beperking en andere problemen zoals schulden, een strafblad of psychische problemen. Naast een behandeling volgen deelnemers er ook een persoonlijke ontwikkeltraining en een woon- en werktraining.

Het werkbezoek is Máxima's eerste openbare klus van 2020. Woensdagmiddag gaat ze naar Nijmegen waar haar een bezoek aan Stichting ElanArt, één van de drie Appeltjes van Oranje 2019, wacht.

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--