Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningin Máxima in knalroze bij jubileum 'Het Begint met Taal'

27 maart 2018 · Leestijd 1 min

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend ervaringen uitgewisseld over het leren van de Nederlandse taal. Dat deed ze in Amersfoort, waar de stichting Het Begint met Taal zijn tienjarig jubileum viert. De koningin verscheen in een knalroze japon van modehuis Natan.

Maxima_Roze_japon.jpg

Máxima, die Nederlands leerde voor haar huwelijk met Willem-Alexander, sprak met zo'n driehonderd coördinatoren, cursisten en beleidsmakers over de ervaringen met taalcoaching. Tijdens de bijeenkomst was ook aandacht voor het programma Taal & Toekomst, dat jonge nieuwkomers voorbereidt op leven en werken in Nederland.

Het Begint met Taal

Het Begint met Taal is in 2008 door vier vrijwilligersorganisaties opgericht. Inmiddels is het een platform met meer dan 160 lokale partners op ruim 260 locaties. Wekelijks begeleiden 15.000 vrijwilligers zo'n 28.000 anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. De stichting viert zijn jubileum met de landelijke conferentiedag Leve de taalcoördinator, waarbij de lokale vrijwilligers samenkomen.

Bron: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--