Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningin Máxima na kledingwissel bij symposium

28 mei 2019 · Leestijd 2 min

Een nieuw bezoek, een nieuwe look! Na haar bezoek aan verpleeghuis Hof van Nassau verruilde koningin Máxima haar groene outfit voor een witte look van modehuis Natan. Dinsdagmiddag stond er namelijk een heel ander werkbezoek op haar programma: het jaarlijkse symposium van platform Wijzer in geldzaken.

In Den Haag ging koningin Máxima met minister Wopke Hoekstra van Financiën in gesprek over het belang van het vergroten van financiële veerkracht en het voorkomen van geldproblemen.

Het thema van de bijeenkomst was 'Innovatie ter bevordering van financiële fitheid van Nederlanders'. Er was in het bijzonder aandacht voor kwetsbare groepen. Het ging bijvoorbeeld over mensen met wisselende inkomsten of tijdelijke arbeidscontracten, en laaggeletterden. Vervolgens gaven drie experts toelichting op projecten die bijdragen aan financiële bewustwording en fitheid.

Máxima vraagt vanuit haar rol als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Koningin_Maxima_opening_verpleeghuis_Hof_van_Nassau.jpg

Dinsdagochtend was koningin Máxima in het Brabantse Steenbergen. Daar verrichtte ze samen met een bewoonster de officiële opening van het verpleeghuis Hof van Nassau.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--