Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningspaar geeft diner op Koninklijk Paleis

9 april 2019 · Leestijd 2 min

Nadat de koning dinsdag een bezoek had gebracht aan Purmerend en Andijk, was hij aan het einde van de dag weer in Amsterdam. Dit keer met koningin Máxima: zij ontvingen dinsdagavond in het Koninklijk Paleis het corps diplomatique voor het jaarlijkse galadiner.

Het zogeheten corps diplomatique bestaat uit ambassadeurs en andere vertegenwoordigers van allerlei landen. Om de banden warm te houden, worden zij elk jaar uitgenodigd om op het Koninklijk Paleis te dineren met het koningspaar. Ook prinses Beatrix en prinses Margriet waren vanavond aanwezig.

Outfit Máxima

Het thema van het diner is dit jaar kunst en cultuur. Daarom schuiven ook vertegenwoordigers uit de Nederlands kunst-en cultuursector aan. Eerder stonden onderwerpen als internationale betrekkingen en politiek centraal.

Koningin Máxima arriveerde bij het Paleis op de Dam in een bekende outfit in haar lievelingskleur groen. Het broekpak met de bijbehorende omslagdoek is van de hand van couturier Jan Taminiau. Voor het diner zal ze deze casual look zeer zeker verwisselen voor een feestelijke galajapon. We zijn benieuwd naar de foto’s!

Foto: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--