Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningspaar geniet van bruisend Brixton

24 oktober 2018 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdag de Zuid-Londense wijk Brixton bezocht. Brixton kent een grote Afro-Caribische bevolking. Lange tijd was Brixton een onveilige wijk, maar het is nu een bruisende plek in Londen die steeds meer toeristen trekt.

Het koningspaar ging woensdag op pad met Edward en Sophie, de graaf en gravin van Wessex. In de wijk Brixton bezochten de royals het initiatief POP Brixton dat een verlaten stuk land heeft omgetoverd tot een ruimte met restaurants, winkels en digitale startups. Leden van POP Brixton werken voor verschillende liefdadigheidsprojecten en organiseren evenementen en workshops om mensen van verschillende culturen samen te brengen. Zo zijn er kunstklassen voor kinderen en kan er samen worden getuinierd in een gemeenschappelijke tuin. Het koningspaar wandelde rond en sprak met verschillende ondernemers en deelnemers.

Nederland

Ook Nederland kent veel initiatieven die van onderop vorm krijgen en een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van een leefomgeving. De koning bezocht dit jaar al initiatieven in Hilvarenbeek, Amsterdam en Kloosterburen. Ook tijdens het werkbezoek aan Rijnland-Paltz en Saarland liet het koningspaar zich hierover informeren.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--