Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningspaar houdt nieuwjaarsreceptie in Paleis op de Dam

15 januari 2019 · Leestijd 1 min

Voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima is het dinsdag heel wat handen schudden. Het koningspaar ontvangt tijdens hun eerste Nieuwjaarsontvangst enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Bij de receptie in het Koninklijk Paleis Amsterdam zijn ook prinses Beatrix, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven van de partij.

Naast politici en bestuurders heeft koning Willem-Alexander dit jaar specifiek vertegenwoordigers van de 'maakindustrie' uitgenodigd. Sinds zijn aantreden zet hij bij de jaarlijkse receptie de schijnwerper op een bepaalde beroepsgroep. Zo kwamen in voorgaande jaren onder meer het onderwijs, de thuiszorg en de politie aan bod.

De koning geeft bij de jaarlijkse gelegenheid ook een toespraak. Koningin Máxima koos voor de feestelijke bijeenkomst een kleurrijke japon van gestippelde chiffon. De jurk is een creatie van de in Londen gevestigde Indiase modeontwerpster Saloni Lodha.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--