Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Koningspaar viert Saba Day

1 december 2017 · Leestijd 2 min

Vrijdag hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima de viering van de 42ste Saba Day mee gevierd. In een korte toespraak vertelde de koning dat hij Saba altijd in zijn hart zal meedragen: "Saba is altijd in ons hart, vanaf nu elke Saba Day weer. Saba, u bent deel van ons."

Hij prees de veerkracht van de eilandbewoners die na de orkanen Irma en Maria snel weer zijn opgekrabbeld. Dat hij na alles wat is gebeurd uitgerekend dit jaar met koningin Máxima de feestdag van het Caribische eiland mee vierde, was "meer dan gepast".

"Er is al veel gezegd over de veerkracht van Saba. Ik heb het zelf gezien toen ik hier in september kwam na orkaan Irma. Die woorden hoef ik niet te herhalen. U bent een voorbeeld geweest voor de hele wereld. Maar was ik verrast? Nee!", aldus de koning.

Feestelijkheden

Het koningspaar woonde in de tuin van de residentie van gezaghebber Jonathan Johnson een deel van de traditionele feestelijkheden bij, met dans-en zangvoorstellingen van zowel jeugd als bejaarden. Daarna werd het ochtenddeel afgesloten met de onthulling van een borstbeeld van William Johnson voor het regeringsgebouw. In de middag gingen de koning en koningin de Caribische zee op om te duiken bij Saba Bank.

Jeroen Snel reist met het koningspaar mee. Zaterdag 2 december ziet u in Blauw Bloed een uitgebreid verslag van het bezoek!

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--