Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Laurentien vol lof over werk prinses Margriet

16 mei 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft woensdag voor de tiende keer de Princess Margriet Awards for Culture uitgereikt. Vijfentwintig jaar lang was prinses Margriet voorzitter van de European Culture Foundation en al tien jaar reikt ze de awards voor cultuur uit. Prinses Laurentien was er woensdag bij en vertelt dat ze trots is op prinses Margriet.

De European Culture Foundation (ECF) reikt sinds 2008 jaarlijks onderscheidingen uit ter ere van zijn voormalige voorzitter. In 2007 nam prinses Laurentien het presidentschap over van prinses Margriet. Laurentien hield woensdag de openingstoespraak.

De prijzen

Prinses Margriet reikte in de Stadsschouwburg prijzen van 25.000 euro uit aan de stichting en cultureel platform Borderland uit Polen en de internationale, multidisciplinaire onderzoeksgroep Forensic Architecture uit het Verenigd Koninkrijk.

"Borderland en Forensic Architecture zien cultuur als een middel om onrecht in de maatschappij aan het licht te brengen, om het verleden opnieuw tot leven te brengen en zo een bijdrage te leveren aan een open samenleving. Tegelijkertijd leren ze ons hoe belangrijk het is om kritisch om te gaan met herinnering en tastbare materie. Daardoor kun je immers de complexiteit van gemeenschappelijke verhalen en verborgen geschiedenissen op een andere manier belichten", aldus de organisatie.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--