Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit

28 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandagmiddag in het STRAAT Museum in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs 2022 uitgereikt aan de Anne Frank Stichting. Het cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur of natuur in Nederland.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de prijs aan de Anne Frank stichting toegekend vanwege de decennialange inzet om het levensverhaal en gedachtegoed van Anne Frank op een creatieve en inspirerende manier levend te houden en onder de aandacht te brengen. 

Daarnaast heeft de stichting als doel om te wijzen op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en te vertellen over de belangen van vrijheid, gelijke rechten en de democratie. Aan de prijs is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden.

Het fonds werd in 1940 opgericht. Na de oorlog groeide het fonds uit tot een financiële ondersteuner voor cultuur en natuur in Nederland. Met bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen maakt het fonds jaarlijks projecten mede mogelijk door het hele land.

Cultuurfonds investeert 150 miljoen euro

Het Prins Bernhard Cultuur Fonds gaat de komende jaren 150 miljoen euro investeren in cultuur. Fondsdirecteur Cathelijne Broers zegt in De Telegraaf dat dit een recordbedrag is.

"We gaan de komende jaren, tot 2025, 150 miljoen investeren in cultuur en dat is meer dan we ooit gedaan hebben", zegt Broers. "We focussen ons de komende tijd vooral op educatie, toegankelijkheid voor iedereen en verbinding."

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--