Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima spreekt over tegengaan financiële criminaliteit

4 juli 2019 · Leestijd 1 min

Voordat de koningin vertrok naar Dokkum, sprak ze bij het World Forum eerst de leden van de Egmont Groep toe in Den Haag. Dit is een samenwerking van landen kennis uitwisselen hoe ze witwassen en andere vormen van financiële criminaliteit kunnen tegengaan.

De koningin was vanochtend aanwezig in haar rol als VN-ambassadeur voor meer toegang tot financiële diensten. In die hoedanigheid benadrukt de koningin al langer dat hoe meer mensen toegang hebben tot zaken als een bankrekening en digitaal bankieren, het ook heel belangrijk is hier passende veiligheidsmaatregelen voor te treffen om criminaliteit te voorkomen.

Na de toespraak had de koningin nog enkele ontmoetingen met vertegenwoordigers uit het buitenland om verder door te spreken over dit thema. Vanmiddag bezoekt Máxima bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum, dat vorig jaar de Koning Willem I Prijs won.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--