Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima vroeg uit de veren na concert

16 april 2019 · Leestijd 2 min

Na het Koningsdagconcert gisteravond moest koningin Máxima weer vroeg opstaan voor het congres ‘Werk maken van MeeleefGezinnen’ in Doorn. Het congres is een initiatief van Stichting Meeleefgezin en Vakblad Vroeg.

Stichting MeeleefGezin biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun kinderen van nul tot en met vier jaar. Meeleefouders zijn vrijwilligers die met hun gezin een stabiele en veilige omgeving bieden waar deze kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo bieden zij kwetsbare ouders de kans om even tot rust te komen.

Tijdens het congres neemt Máxima een boekje “Steunpilaren, MeeleefGezin werkt!” in ontvangst met persoonlijke verhalen van ouders die de zorg voor hun kind delen met een meeleefgezin. Aansluitend spreekt de koningin met ouders en meeleefouders over hun ervaringen.
 
Stichting MeeleefGezin won in 2014 een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Met de prijs bekroont het de organisatie sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

bron: RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--