Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Moeder van Meghan verschijnt bij lancering kookboek

20 september 2018 · Leestijd 2 min

Donderdagmiddag is het kookboek ‘Together’ van hertogin Meghan officieel gelanceerd. Betrokkenen kwamen naar Kensington Palace voor een feestelijke lunch waarbij gerechten uit het boek geserveerd werden. Onaangekondigd had de hertogin van Sussex haar moeder Doria Ragland meegenomen.

De hertogin opende de middag, die buiten plaatsvond in een royale partytent, met een dankwoord aan de vrouwen die recepten delen in het boek. Meghan vertelt dat zij zich na haar verhuizing naar Londen thuis voelde bij de dames in de Hubb Community Kitchen.

Doria Ragland

Doria, de moeder van Meghan, nam de tijd om verschillende betrokkenen te ontmoeten. De Britse royalty reporter Rebecca English schrijft dat Doria de vrouwen knuffelde en zei: ‘’Ik ga alle gerechten maken. De kracht van vrouwen. Wij zorgen voor verandering. We zijn nieuwsgierig, zeggen ja en gaan aan de slag.’’ Meghan en haar moeder verwachten dat het boek mensen wereldwijd zal inspireren.

Hoe kwam het kookboek tot stand?

Na de grote, verwoestende brand in de Grenfell Tower kwamen de slachtoffers in de keuken van het Al Manaar Centre samen om daar te koken. In de gemeenschappelijke keuken ontstond saamhorigheid en verbondenheid, waarbij de vrouwen met zeer verschillende achtergronden hun ervaringen deelden en elkaar steunden.

Afgelopen januari bracht Meghan een bezoek aan de Hubb Community Kitchen. Sindsdien heeft ze verschillende privébezoekjes gebracht aan de keuken. Bij een van haar bezoeken vroeg Meghan hoe vaak de keuken open was. Het antwoord 'twee dagen in de week' beviel haar niet. "Waarom niet zeven dagen?" Daar was echter geen geld voor. "We kunnen een kookboek maken", was daarop haar reactie. Een geweldig idee was geboren.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Groot succes

Na negen maanden werk is het boek vanaf donderdag te koop. Al voor de verkoop bleek het boek een groot succes en stond het bovenaan de bestsellerslijst van Amazon.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--