Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Neem een kijkje in het nieuwe regeringstoestel!

6 juli 2019 · Leestijd 2 min

Het nieuwe regeringstoestel (PH-GOV) oogt zakelijker dan zijn voorganger, is een stuk zuiniger en zit boordevol technologie. De Boeing 737 voor de koninklijke familie, ministers en meereizende ambtenaren werd zaterdagochtend gepresenteerd op vliegbasis Woensdrecht.

"Ondanks de zakelijke uitstraling is het toestel nog steeds goed herkenbaar als Nederlands. Naast de bekende blauwe kleur van de overheid, zijn er consequent Delfts blauwe accenten in het interieur verwerkt en zit er een subtiele sprank oranje op de vleugel", zegt John Pritchard, directeur bij Fokker. In de luxe stoelen liggen comfortabele kussens met typisch Hollandse symbolen als tulpen, molens en grachtenpandjes.

Fokker hield zich in het afgelopen anderhalf jaar bezig met het ontwikkelen en inbouwen van het interieur. Volgens projectleider Ruud van Brandwijk is het toestel compleet anders geworden dan zijn voorganger. "Tijdens het vliegen kun je online werken. Er zit een audio/video on demand-systeem in, dus ze kunnen allerlei films of muziek selecteren. Het speakersysteem is volledig geïntegreerd in het interieur. Je ziet dus geen grilletjes of gaatjes".

Het geluidsniveau in de cabine is een stuk lager geworden. "Een van de eisen was om hem fluisterstil te maken", aldus Van Brandwijk. Leden van het Koninklijk Huis en hoge ambtenaren kunnen voortaan ook een douche nemen tijdens een lange vlucht. Daarvoor is een extra watertank ingebouwd.

Het toestel, dat ongeveer 90 miljoen euro heeft gekost, wordt volgende maand in gebruik genomen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--