Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: ochtendje borrelen voor koningspaar

15 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn ook woensdag druk met het schudden van handen. Op de tweede dag van de traditionele nieuwjaarsontvangsten zijn leden van het corps diplomatique en internationale organisaties aan de beurt.

Dinsdag ontving het koningspaar in het Koninklijk Paleis in Amsterdam ook al enkele honderden gasten. Het ging specifiek om vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer. In zijn speech stak de koning hun een hart onder de riem. "Ik weet dat uw werk onder een vergrootglas ligt. Grapjes over blaadjes op de rails en vierkante wielen zijn nu eenmaal onuitroeibaar. Maar wie kijkt naar de waarderingscijfers van de reizigers, ziet een stijgende lijn door de jaren heen. U krijgt van de klant een rapportcijfer van 7,7. Een vol punt hoger dan begin deze eeuw. Welke sector kan dat zeggen?"

In de zaal zaten dinsdag ook vele bekende gezichten uit de Eerste en Tweede Kamer en de regering. Daarnaast waren de burgemeesters van de vier grote steden uitgenodigd en waren ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven van de partij.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--