Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: prins Constantijn reikt prijzen uit en heeft zorgen om Rusland

15 mei 2022 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn en prinses Laurentien hebben zaterdagmiddag de uitreiking van de World Press Photo Contest 2022 bijgewoond. De prins reikte de awards uit in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Er waren awards voor de Canadese fotograaf Amber Bracken, de Australiër Matthew Abbott en Isadora Romero uit Ecuador.  

Ieder jaar beloont World Press Photo fotojournalisten voor de beste foto’s en visuele verhalen die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo en vindt de tentoonstelling erg boeiend: “Het is een hele brede collectie van allemaal fotografen uit de regio’s zelf dus de perspectieven zijn heel interessant denk ik. Vroeger had je heel veel Westerse journalisten die rapporteerden over wat er gebeurde in de rest van de wereld nu heb je veel meer journalisten vanuit de gebieden zelf die hun verhaal vertellen.”  

Na afloop van de prijsuitreiking spraken wij de prins over het belang van persfotografen in oorlogsgebieden. Ook liet hij weten zorgen te hebben om de persvrijheid in Rusland: “Ik maak me ook heel veel zorgen over wat er in Rusland gebeurt want daar zijn fotografen en journalisten verdwenen. Dus wie rapporteert daar nog over wat er gebeurt?”.  

Bij de wedstrijd hoort ook een tentoonstelling. Tot half augustus is de expositie te zien in De Nieuwe Kerk. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond. 

Bekijk hier het interview. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--