Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Prinses Beatrix klust tijdens NLdoet

9 maart 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft vrijdag een verrassingsbezoek gebracht aan kinderdagcentrum 'Onder één Dak' in Amersfoort. De moeder van koning Willem-Alexander hielp er jongeren met een verstandelijke beperking.

De 80-jarige prinses deed dit in het kader van NLdoet van het Oranje Fonds. Het is de veertiende maal dat het evenement wordt gehouden. Ook prins Bernhard en prinses Annette deden mee. Het drietal hielp met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin.

Prinses Beatrix ging voortvarend aan de slag. Ze hamerde en boorde alsof ze nooit iets anders had gedaan. Over het resultaat toonde ze zich te tevreden. Daarna wachtte werk in de tuin en speelplaats, waar ze hulp kreeg van enkele kinderen van het dagverblijf.

Video - Prinses Beatrix: ''Dat doe je heel goed''

Prins Bernhard ging buiten aan de slag om mos van de tegels te bezemen, terwijl echtgenote Annette binnen met de schaar actief was. "Ik houd van knutselen", zei ze lachend tegen de medevrijwilligers, die de steun van de koninklijke familie zeer konden waarderen.

Video - Prins Bernhard en prinses Annette

Onder één Dak

In kinderdagcentrum 'Onder één Dak' leren kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking omgaan met dagelijkse activiteiten. Veel van hen hebben een stoornis in het autismespectrum, soms gecombineerd met gedragsproblemen. Een aantal heeft een ernstig meervoudige beperking.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen kan meedoen in onze samenleving.
 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--