Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Uniek interview met koningin Margrethe over jeugd

28 september 2018 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken hield als kind van verkleedpartijen en bij bijzondere gelegenheden deden haar ouders soms ook mee. Dat vertelt de koningin in een video die het Deense hof afgelopen week online publiceerde, ter gelegenheid van de opening van haar tentoonstelling ‘de Avontuurkoningin’.

Afgelopen donderdag opende de expositie waar bezoekers een kijkje in het atelier van de koningin krijgen. Onder andere Prins Joachim en zijn echtgenote Marie waren aanwezig bij de officiële opening. 

Sprookjes

Margrethe hoopt dat bezoekers van de tentoonstelling een indruk krijgen van de ‘gekke’ dingen die ze al die jaren heeft gedaan. “Toen ik klein was, lazen ze altijd sprookjes en verhalen voor”, vertelt de koningin. “Dat vond ik altijd spannend en leuk en dan volgde ik het verhaal via de tekeningen en liet ik mijn fantasie de vrije loop. Toen ik ouder werd en naar het theater ging, zag ik hoe sprookjes tot leven gebracht werden”, vervolgt Margrethe.

Avontuur

De koningin en de curator van het koninklijk huis hebben samen een selectie gemaakt uit de kostuums, decoraties en decors die Margrethe door de jaren heen heeft ontworpen voor theater- en balletvoorstellingen. Bezoekers worden meegenomen op avontuur met figuren uit sprookjes als de Tondeldoos en Duimelijntje van Hans Christian Andersen en van het ballet De Notenkraker.

Het paleis wil inzicht geven in de verschillende visuele bronnen die de koningin in de loop van de tijd hebben geïnspireerd bij haar werk. Daarom zijn ook het bureau en de studio van Margrethe nagemaakt zodat de bezoekers het gevoel krijgen echt een kijkje achter de schermen te nemen.

Video

Afgelopen maand nam de Deense koningin al een hilarische video op waarin te zien is hoe ze in rap tempo verschillende maskers knutselt in haar atelier.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--