Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Yes! Eindelijk met eigen ogen Meghan’s trouwjurk bewonderen

26 oktober 2018 · Leestijd 2 min

De trouwkleding van de Britse prins Harry en zijn bruid Meghan zijn vanaf vrijdag van dichtbij te zien voor bezoekers van Windsor Castle. Het uniform en de jurk van de hertog en hertogin van Sussex zijn onderdeel van de tentoonstelling A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex.

De veelbesproken trouwjurk van Meghan is ontworpen door Clare Waight Keller, verbonden aan het Franse modehuis Givenchy. In overleg met de bruid maakte de Britse ontwerpster een eenvoudige, zijden jurk met boothals. Op de bijna vijf meter lange sluier, waaraan langer is gewerkt dan aan de jurk, stonden ruim vijftig bloemen als symbolen voor de landen van het Gemenebest der Naties.

Lees verder onder de foto's.

Bezoekers van de tentoonstelling krijgen alles te weten over de planning van het huwelijk en de keuze voor de bloemen en de muziek. Ook de kleding van de bruidskinderen is van dichtbij te bewonderen (inclusief de superschattige schoentjes van prinses Charlotte).

De expositie is van 26 oktober tot 6 januari te zien in Windsor. Volgende zomer verhuist de tentoonstelling naar Edinburgh, waar de trouwkledij in Palace of Holyroodhouse te zien is van 13 juni tot 6 oktober.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--