Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vorstenpaar Liechtenstein krijgt eerste coronavaccinatie

22 januari 2021 · Leestijd 1 min

Vorst Hans Adam (75) en vorstin Marie (80) van Liechtenstein hebben zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft het Liechtensteinse ministerie voor Maatschappij, waaronder ook de gezondheidszorg valt, bekendgemaakt. Van de gang naar Haus St Florin, waar de inenting plaatsvond, werd ook een foto verspreid die vrijdag op de voorpagina's van de Liechtensteinse kranten prijkte.

"Het vorstenpaar maakte graag gebruik van het aanbod van een vaccinatie, ook om een voorbeeld te geven van hoe belangrijk een vaccinatie is voor het verlichten van de belasting van het gezondheidssysteem en voor een terugkeer naar de normaliteit", aldus een toelichting van het ministerie.

De inenting gebeurde door dokter Christoph Wanger, die het vorstenpaar ook een korte toelichting gaf op het vaccinatieprogramma. Vorst Hans Adam, die in 2004 de dagelijkse taken van de regering overdroeg aan zijn zoon erfprins Alois, droeg bij de gelegenheid een passend mondkapje met de vlag en het kroontje van Liechtenstein.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--