Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vriendin en assistente van koningin Elizabeth overleden

3 januari 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft afscheid moeten nemen van een trouwe assistente en goede vriendin. Vorige week overleed Lady Farham op 90-jarige leeftijd, melden Britse media.

Lady Farham was vanaf 1987 de Lady of Bedchamber, oftewel de persoonlijke assistent van de koningin. Ook vergezelde ze Elizabeth regelmatig tijdens autoritjes naar bepaalde gelegenheden. Elizabeth en Lady Farham zouden zo veel tijd samen hebben doorgebracht, dat ze ook goede vriendinnen waren.

Begin december moest Elizabeth ook al afscheid nemen van een dierbare vriendin: Ann Fortune Fitzroy, hertogin van Grafton. Fitzroy, die 101 jaar is geworden, was als zogenoemde Mistress of the Robes werkzaam in de hofhouding van de Queen. In die rol was ze verantwoordelijk voor de aankleding en de sieraden van de koningin. Ook regelde ze andere aangelegenheden binnen het paleis.

Elizabeth (95) werd in 1954 peetmoeder van de tweede dochter van Fitzroy, Virginia. In totaal had de hertogin vijf kinderen met haar echtgenoot Hugh. Hij overleed in april 2011 op 92-jarige leeftijd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--