Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vriendin van prinses Latifa maakt zich grote zorgen

22 februari 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Latifa al-Maktoum vertelt in een uitgelekte video dat ze al jaren door haar vader, de emir van Dubai, wordt gegijzeld. De 35-jarige dochter van de regerend vorst vreest voor haar leven.

Latifa's vriendin Tiina maakt zich grote zorgen om haar welzijn. Zij was ook betrokken bij haar ontsnappingspoging in 2018. Nu wil ze haar vriendin door middel van een petitie vrij krijgen. 

In de verklaring die de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten vrijdag bekendmaakte, staat dat Latifa nu onder medische behandeling is. "Toen wij een halfjaar geleden nog contact hadden, was er niks met haar aan de hand. Ze was kerngezond."

Ontvoering

Latifa en Tiina ontmoetten elkaar bij de capoeira-les. Tiina gaf Latifa les. "We trainden bijna elke dag, zo werden we hele goede vrienden." Pas veel later vertelde Latifa Tiina over haar leven en de beperkingen.

Tiina was aanwezig bij haar vluchtpoging in 2018. "We hebben acht dagen samen op zee gezeten. We wilden via India naar de VS, daar wilde ze politiek asiel aanvragen." Acht dagen later werden ze helaas aangevallen en werd Latifa ontvoerd. "Dat is de laatste keer dat ik haar heb gezien."

Al veel grote leiders hebben iets over de situatie gezegd. "Zelfs de minister van Buitenlandse Zaken van de VS en de Britse politici. Maar ik hoop ook dat koningin Elizabeth en bijvoorbeeld Willem-Alexander zich erover uitspreken."

Banner-recht-doen.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--