Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vroeg uit de veren voor Frederik

8 april 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik was woensdagmorgen al om half zes op het vliegveld Kastrup om het eerste vliegtuig te verwelkomen dat deel uitmaakt van de door transportmultinational Maersk opgezette luchtbrug met China. Het is de bedoeling dat er nog meer dan twintig van zulke vluchten zullen volgen.

Een enorm transporttoestel bracht medische hulpgoederen naar Denemarken. Die kunnen worden ingezet in de strijd tegen het coronavirus. Frederik, die met zijn gezin verblijft in paleis Amalienborg, deed op Instagram zelf verslag van zijn uitstapje naar het vliegveld waar uit de onbewolkte hemel een "grote hulp voor ons allemaal" arriveerde.

Lees verder onder het bericht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Ik werd uitgenodigd om de landing van 's werelds grootste vrachtvliegtuig bij te wonen, met de lading van een miljoen gezichtsmaskers en 170.000 beschermende pakken en andere beschermende uitrusting die in de komende tijd een grote hulp zullen zijn voor de thuiszorg in de strijd tegen het coronavirus. Ik wil alle betrokkenen bedanken die vluchten met beschermende uitrusting vanuit China mogelijk hebben gemaakt", aldus de kroonprins.

De hoofdstedelijke regio en Maersk hebben meegewerkt aan de levering van de beschermende uitrusting aan de Deense ziekenhuizen. Het bijzondere project heet The Maersk Bridge.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--