Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom verstopt prinses Lalla Salma zich?

8 maart 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Lalla Salma, de echtgenote van koning Mohammed VI van Marokko, is al bijna anderhalf jaar niet in het openbaar verschenen. Wat is er met Lalla Salma aan de hand? Wat speelt er aan het Marokkaanse hof? De geruchtenmolen draait bij tijd en wijle op volle toeren. Zo ook de laatste weken weer.

Zowel bij het recente staatsbezoek van het Spaanse koningspaar als bij het bezoek van prins Harry en Meghan aan Marokko schitterde Lalla Salma door afwezigheid. Het Marokkaanse hof zwijgt echter in alle talen.

Mysterie

Terwijl de internationale pers uitvoerig speculeert over de mysterieuze verdwijning van de prinses, blijft het in de Marokkaanse media opvallend stil. Berichten dat de koning is gescheiden en dat Lalla Salma voornamelijk in het buitenland verblijft, zijn nooit bevestigd of ontkend. Officiële Marokkaanse media wagen zich uit angst voor represailles niet aan speculaties.

Het verdwijnen van prinses Lalla Salma valt extra op omdat zij de eerste echtgenote van een Marokkaanse vorst was die ook publieke taken vervulde. Zowel in eigen land als in het buitenland trad ze regelmatig in de openbaarheid. Niet alleen voor evenementen die te maken hadden met haar stichting voor kankeronderzoek maar bijvoorbeeld ook bij officiële internationale aangelegenheden zoals de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Lees verder onder de foto's.

Van burgermeisje tot prinses

Salma Bennani, een burgermeisje en IT-specialiste uit de stad Fez, trouwde op 21 maart 2002 met de Marokkaanse koning. Hij gaf haar de titel van prinses. Het paar kreeg twee kinderen: kroonprins Moulay Hassan (15) en prinses Lalla Khadija (12).

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--