Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat doen prins Carlos en prinses Annemarie in Venetië?

1 juni 2019 · Leestijd 2 min

Prins Carlos en zijn echtgenote prinses Annemarie zijn vrijdagavond als hertog en hertogin van Parma verwelkomd in een zonovergoten Venetië. Ze zijn door de Soevereine Militaire Orde van Malta uitgenodigd voor een driedaags bezoek.

Het is voor Carlos en Annemarie de eerste keer dat ze in Venetië zijn, zo vertelde de prins tijdens een wandeling van zijn hotel langs de wereldberoemde Basiliek van San Marco en het Dogepaleis, de vroegere bestuurszetel van de republiek Venetië.

Het prinselijk paar werd ontvangen in de in 1911 opgerichte 'Compagnia della Vela', een exclusieve zeilclub met zicht op het eiland San Giorgio in het San Marco basin. Daar vond een eerste kennismaking plaats met leden van de Orde. Daarna volgde een diner in het Palazzo Treves aan het Canal Grande.

Carlos en Annemarie werden zaterdagmorgen in het Arsenaal, de historische Italiaanse marinebasis in Venetië, ontvangen door admiraal Andrea Romani. Hij gaf de hertog en hertogin van Parma een rondleiding over het terrein van de basis en door het marinemuseum. Ook had hij een onderhoud met Carlos en zijn gezelschap. Duurzaamheid en ethiek waren daarbij gespreksonderwerpen.

Het hertogelijk paar begon daarna aan een korte rondvaart door Venetië, met een bezoek aan het eeuwenoude ziekenhuis van Johannes en Paulus, met daarin ook de Scula Grande di San Marco met een historische bibliotheek en een bijzondere expositie van oude medische gereedschappen. "Maar goed dat we niet in die tijd leefden:, merkte prinses Annemarie op bij de apparaten voor bloedtransfusie.

Vervolgens ging het stel per taxiboot over de lagune naar het eiland Murano, wereldberoemd vanwege het glas wat daar sinds de dertiende eeuw wordt gemaakt. Carlos en Annemarie kregen een rondleiding door de glasfabriek Mazzega, producent van echt ambachtelijk glaswerk in alle soorten en maten. De kroonluchters die er worden vervaardigd zouden in menig paleis niet misstaan.

Van Murano ging het gezelschap naar het pittoreske en vanwege de bonte kleuren van de huizen bij toeristen geliefde eiland Burano voor een wandeling, netjes laverend tussen de duizenden andere bezoekers op de zonovergoten zaterdag.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--