Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat doet die Thaise koning toch in Beieren?

6 mei 2020 · Leestijd 2 min

De Thaise koning Vajiralongkorn is dinsdag vanuit Zwitserland teruggekeerd in Garmisch-Partenkirchen in de Duitse deelstaat Beieren, waar hij al langere tijd verblijft. Dat blijkt onder meer uit gegevens van Flightradar, waaruit de vluchten van het koninklijke toestel kunnen worden gevolgd.

Een week geleden liet de Thaise regering nog weten dat een aantal nationale feestdagen gewoon gevierd zouden worden, ondanks de geldende beperkingen vanwege de coronacrisis. Later in de week werden de feestdagen echter alsnog geschrapt. Koning Vajiralongkorn had daarom ook geen reden meer om naar Thailand te komen. Hij heeft dit jaar slechts vier dagen in eigen land doorgebracht. Het laatste bezoek op 6 april duurde minder dan 24 uur.

Schokkende details

De in Australië wonende Schotse journalist, wetenschapper en biograaf Andrew MacGregor Marshall onthulde vorige maand sappige en tegelijk schokkende details over het koninklijk verblijf in hotel Sonnenbichl, dat geheel ter beschikking staat van Vajiralongkorn. De Thaise koning is daar sinds 2016 stamgast, maar hij verblijft al sinds 2007 het grootste deel van het jaar in Beieren. Alleen voor een handvol belangrijke plechtigheden vliegt hij terug naar Thailand, meestal ook maar voor een paar dagen.

Volgens onderzoek van MacGregor Marshall, waaruit nu illegaal ook in Thailand wordt geciteerd, heeft de koning zijn 'vriendinnen' verzameld in een militair regiment, de SAS genoemd, de Special Air Service. Die wonen, al of niet vrijwillig, bij hem in het hotel waar de gehele vierde verdieping exclusief domein is van de koning. Daar bevindt zich ook de 'kamer van plezier', waar de koning zich met zijn dames ontspant.

Echtgenote

Volgens paleisbronnen, die dinsdag door volgers van het koningshuis worden geciteerd, heeft de koning de afgelopen dagen doorgebracht bij zijn echtgenote koningin Suthida, die in het Zwitserse Engelberg woont. Het koningspaar zou vorige week gezamenlijk de eerste verjaardag van hun huwelijk hebben gevierd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat koning Vajiralongkorn en koningin Suthida afgelopen weekeinde naar Bangkok zouden vliegen om een aantal nationale feestdagen bij te wonen, waaronder afgelopen maandag Kroningsdag en woensdag de belangrijke boeddhistische feestdag Visakha Bukha.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--