Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat draagt koningin Máxima vandaag?

20 september 2016 · Leestijd 2 min

Voor modeliefhebbers was het dé vraag van vandaag: Wat draagt koningin Máxima? De koningin straalt dit jaar in een nachtblauwe blouse van zijde en een bijpassende goudkleurige rok. Op het hoofd draagt de koningin een grote hoed.

Claes Iversen

De rok en blouse zijn ontworpen door couturier Claes Iversen. Koningin Máxima heeft al vaker voor japonnen van de Deens-Nederlandse modeontwerper gekozen. Modeblogger Josine Droogendijk van de website modekoninginmaxima.nl beschrijft de outfit van de koningin: ‘’Hare Majesteit Koningin Máxima draagt een tweedelige japon bestaande uit een nachtblauwe zijde Armure top en een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok. Deze rok is bewerkt met nachtblauw guipire kant en kleine pailletten in een asymmetrisch verloop. Zij draagt een bijpassende goudkleurige Parabuntal hoed.’’ Vertrouwen Koningin Máxima heeft een statement gemaakt door een japon te dragen van ontwerper Claes Iversen. Hiermee toont de koningin haar erkenning voor Iversen, zegt Josine Droogendijk. Koningin Máxima draagt regelmatig ontwerpen van de in Amsterdam wonende en werkende Deen, maar in april ontstond er in Duitsland commotie toen Máxima een door hem ontworpen mantel aantrok die associaties opriep met nazisymbolen, zoals het hakenkruis. Droogendijk: "Iedereen is erover gevallen. Als Máxima vandaag dan op zo'n belangrijke dag als Prinsjesdag kiest voor een japon van Claes Iversen, dan laat ze daarmee zien dat het vertrouwen in hem altijd is gebleven." De saffieren strikbroche De hoed, van hoedenontwerpster Fabienne Delvigne, heeft koningin Máxima al vaker gedragen. In haar taille draagt de koningin de saffieren strikbroche van koningin Wilhelmina.

Maxima-japon-Prins.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--