Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat leuk! Prins Harry komt niet alleen naar Nederland

12 april 2022 · Leestijd 2 min

Prins Harry neemt zijn vrouw Meghan mee naar Nederland voor zijn Invictus Games. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie bevestigd. Meghan zal de eerste paar dagen aanwezig zijn. De Invictus Games zijn van 16 tot en met 22 april in het Zuiderpark in Den Haag.

Het is de eerste keer sinds de uitvaart van zijn opa prins Philip vorig jaar dat prins Harry, die met zijn gezin in Californië woont, weer naar Europa komt. Het wordt voor Meghan de eerste reis buiten de Verenigde Staten, sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis. 

Prins Harry is de initiatiefnemer van het internationale sporttoernooi voor militairen die tijdens missies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt. Eigenlijk zou het evenement al in 2020 in Nederland zijn, maar vanwege de coronamaatregelen werd dat uitgesteld.

De eerste editie van de Invictus Games was in 2014 in Londen, gevolgd door Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). Harry, die zelf twee keer werd uitgezonden naar Afghanistan, bedacht het toernooi om de militairen te helpen bij hun herstel. Ze doen mee aan sporten als rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoeltennis, indoorroeien en rolstoelrugby.

Prinses Margriet is erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Haagse editie van de Invictus Games. Zij woont de openingsceremonie bij. Ook koning Willem-Alexander zal het evenement bezoeken.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--