Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat lief om te zien! Geliefde viervoeter van de Oranjes gaat met pensioen

19 januari 2022 · Leestijd 2 min

Al sinds 2008 is paard Mitch een vertrouwd gezicht aan het hof. In het bijzonder voor kroonprinses Amalia. Woensdag is hij door de oud-stalmeester Bert Wassenaar, die ook jarenlang op hem heeft gereden, persoonlijk weggebracht.

Mitch werd op 22 februari 2002 geboren als Vidal. Omdat het traditie is om alle namen van de paarden in het Koninklijk Staldepartement met de letter M te laten beginnen, werd Vidal door koningin Beatrix in 2008 omgedoopt tot Mitch. Het paard schitterde vanaf 2012 elk jaar op Prinsjesdag voorop in de stoet samen met Bert Wassenaar. Ook was de viervoeter geliefd bij kroonprinses Amalia. Zij heeft zelfs haar eerste springwedstrijden met hem meegemaakt. De oud-stalmeester, Bert Wassenaar, die sinds december met pensioen is, brengt Mitch hoogstpersoonlijk naar Stichting De Paardenkamp. Daar kan Mitch samen met andere paarden en pony's van zijn oude dag gaan genieten. Op het Instagramkanaal van het Koninklijk Huis geven ze een kijkje achter de schermen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Prinsjesdag: Glazen koets trekt door Haagse binnenstad
DEN HAAG - Publiek kijkt naar de Glazen Koets onderweg van paleis Noordeinde naar de Ridderzaal op Prinsjesdag. ANP ROYAL IMAGES LEX VAN LIESHOUT.

Mitch was het enige witte paard in de stallen. De andere paarden zijn zwart zodat Mitch en de Stalmeester goed opvallen in de stoet tijdens Prinsjesdag. Zoals hieronder voor het laatst in 2019.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--