Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weekendtip: Koninklijke tour door Den Haag

17 september 2021 · Leestijd 2 min

Dit jaar is Prinsjesdag vanwege de huidige coronamaatregelen alleen op televisie te volgen. Helaas geen koninklijke rijtoer door de binnenstad en geen balkonscène. Maar daarentegen heeft de gemeente Den Haag wel een koninklijke stadstour verzorgd.

Zo kun je een stadswandeling maken met de vernieuwde route langs paleizen, historische monumenten en een exclusieve rondvaart maken over de Hofvijver. De tour geeft een bijzondere inkijk in historische gebouwen ondersteund met audio- en video-elementen. De wandeling is gratis te volgen op de mobiele telefoon en is zo’n 3,3 kilometer lang. De tour leidt langs 17 prachtige locaties. Zoals het kabinet van de koning, het Mauritshuis, de paleizen Noordeinde en Kneuterdijk en de koninklijke stallen.

De route is hier te vinden:

https://denhaag.com/nl/wandelen/wandelroute-een-koninklijke-wandeling

Daarnaast hebben wij nog wat leuks voor wie dit weekend in Den Haag is! Wij hebben vast drie uitzonderlijke uitstapjes voor u op een rij gezet die je niet mag missen:

  1. Van zaterdag 11 t/m dinsdag 21 september is de koninklijke wachtkamer op Station Hollands Spoor open voor publiek. Rondleidingen zijn helemaal gratis en starten ieder half uur tussen 10:00 en 17:00 uur. Dit bezoek geeft een uniek inkijkje in het reisverleden van de koninklijke familie.
  2. In het weekend van 18 en 19 september is het ook mogelijk een rondrit door Den Haag maken per koets. De opstapplaats is op het Buitenhof en de ritten starten om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Hierna zal een tour in de koets volgen langs verschillende highlights in de stad.
  3. Liever het water op? Maak dan een exclusieve rondvaart over de Hofvijver, mogelijk van zaterdag 11 september tot en met zondag 19 september. De rondvaarten duren zo’n 25 minuten en varen tussen 10:00 en 17:00 uur.

Meer informatie over het reserveren van tickets en prijzen op denhaag.com/koninklijk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--