Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weekendtip: Stap aan boord bij Juliana en Bernhard!

19 juni 2021 · Leestijd 2 min

Zin in een leuk koninklijk zomeruitje? Dan is dit misschien wat voor jou. Tot en met zondag 27 juni aanstaande is het mogelijk om je aan boord van de Piet Hein te hijsen. En dit is niet zomaar een schip!

PietHein3.jpg

In 1937 krijgen prinses Juliana en prins Bernhard de Piet Hein als huwelijksgeschenk van het Nederlandse volk. En wat hebben ze plezier beleefd met dit koninklijk jacht. De Franse Rivièra was een favoriete vakantiebestemming in de jaren ’50 van de vorige eeuw. La Lavandou, maar ook Monaco (even langs bij de Grimaldi’s) en het Italiaanse San Remo werden aangedaan.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens de Olympische Spelen van 1952 in het Finse Helsinki diende de Piet Hein als drijvend hotel voor prins Bernhard, prinses Beatrix en prinses Irene. Ook werden er met het schip bezoeken gebracht aan de Nederlandse provincies. Tijdens de watersnood in 1953 deed de Piet Hein dienst als noodhospitaal.

Het interieur is ontworpen door Sybold van Ravesteyn, ook de architect van het oude Centraal Station van Rotterdam én van Diergaarde Blijdorp. Wanneer je op het schip rondloopt proef je de grandeur van de jaren ’30. Nu is er de kans die rijkdom van toen met eigen ogen te zien.

Stap aan boord in het ‘paleis op water,’ daar waar de koninklijke familie heel wat tijd heeft doorgebracht. Zelfs een bezoek aan de koninklijke slaapvertrekken is mogelijk.

De Piet Hein, tot en met zondag 27 juni te zien bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Van 11.00 tot 16.30 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--