Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is Wereld Kusdag: deze koninklijke paren delen een zeldzame kus

6 juli 2023 · Leestijd 3 min

Vandaag is het Wereld Kusdag. Tijd om in ons fotoarchief te duiken om op zoek te gaan naar koninklijke stellen die met elkaar een kus delen. We hebben de meest romantische foto's voor je geselecteerd.

Het komt niet vaak voor dat koninklijke koppels met elkaar een kus delen voor de camera. Het is voor royals immers niet gebruikelijk om genegenheid te tonen in het openbaar. Toch hebben we een aantal lieve foto's kunnen vinden van royals die de regels aan hun laars lappen en elkaar een kus geven. 

kus-albert-charlene

Prins Albert I en prinses Charlène zijn al twaalf jaar gelukkig getrouwd en dat is te zien. De twee delen hier een vurige zoen nadat de prinses een wedstrijd won voor het goede doel. Het stel ontmoette elkaar in 2000. De vonk sloeg over tijdens een zwemwedstrijd in Monaco waar zij als professionele zwemster aan meedeed. Sinds hun eerste publieke optreden bij de Winterspelen in 2006 zijn de twee onafscheidelijk. 

kus-willem-alexander-maxima

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima delen na de voltrekking van hun huwelijk in 2002 een lieve kus. De twee zijn 21 jaar later nog even dol op elkaar. 

kus-letizia-felipe
Prins Felipe kust zijn kersverse vrouw liefkozend op haar voorhoofd.

Deze foto van de Spaanse koning Félipe en zijn vrouw Letizia is onwijs zoet. Na de officiële trouwceremonie in 2004 geeft Félipe zijn vrouw een zachte kus op het voorhoofd. Ondanks dat de twee nauwelijks zoenend worden gefotografeerd is de chemie niet te missen. 

bhutan-koninklijk-paar

Koning Jigme Khesar en koningin Jetsun Pema van Bhutan zijn erg dol op elkaar. Zo zijn ze op dit moment in verwachting van hun derde kindje. Het gelukkige stel deelt hier een kus na hun bruiloft in 2011. 

ANP-350067646
De liefde spat er vanaf na afloop van zijn ronde tijdens de Hollandse 100.

Prins Bernhard kust zijn geliefde vrouw Annette hier euforisch op de mond na afloop van zijn ronde tijdens de Hollandse 100, een schaats- en fietsevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfklierkanker. De twee zijn vandaag ook nog eens 23 jaar getrouwd, bekijk hier de mooiste foto's van hun huwelijk. 

kus-mathilde-philip

Tijdens de balkonsessie voor de Belgische Nationale feestdag in 2013 geeft koning Filip een zeldzame kus op de wang van zijn vrouw Mathilde. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--