Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een robothond en creatieve workshops: dít zijn de werkbezoeken van Willem-Alexander en Máxima

13 maart 2024 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vandaag allebei op stap. Terwijl de koning kennismaakte met een bijzondere hond bij Defensie, bezocht de koningin een programma in Zwolle van Méér Muziek In De Klas. Lees hier meer!

Vandaag vertrok koning Willem-Alexander naar Rotterdam om samen met staatsecretaris Van der Maat van het ministerie van Defensie op bezoek te gaan bij MINDbase van het Commando Materieel en IT (COMMIT). MINDbase is een innovatiehub waar ideeën en producten voor Defensie ontwikkeld worden. De koning begint zijn bezoek met een masterclass waarin verschillende innovaties worden behandeld die de krijgsmacht aan het ontwikkelen is. Daarbij ligt de focus op het gebruik van AI, de relatie met het personeel en het operationeel optreden van de krijgsmacht.

Lees verder onder de foto's.

koning-willen-alexander-defensie-rotterdam
willme-alexander-rotterdam-defensie
De koning rijdt op een quad van Defensie.
Willem-Alexander-rotterdam-defensie

Een heel bijzondere hond

Vervolgens kreeg de koning voorbeelden van te zien van innovaties die gebruikt worden door Defensie. Zo mocht de koning een virtual-realitybril uitproberen waarmee het mogelijk is om op afstand een voertuig te besturen. Ook maakte de koning kennis met wel een héél bijzondere hond, namelijk de robothond Spot. Spot kan op moeilijk toegankelijke plaatsen komen en daar complexe taken uitvoeren. Ideaal dus voor Defensie. Maar dat is niet het enige wat deze robothand kan. Hij kan namelijk ook traplopen en zelfs deuren openen. De koning heeft zelf ook een hond, Mambo. Die kan misschien niet zoveel als Spot, maar is wel erg leuk. Hier zie je Mambo tijdens het fotomoment van de koninklijke familie op Paleis Huis ten Bosch.

Lees verder onder de foto's en de post.

Willem-Alexander-rotterdam
De koning maakte kennis met een wel héél bijzondere hond.
Willem-Alexander-rotterdam-defensie
Koning Willem-Alexander deed een testritje met de virtual-realitybril.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een creatief bezoek

De koning is niet de enige vandaag op stap ging. Koningin Máxima vertrok vandaag naar Zwolle om een programma te bezoeken van Méér Muziek In De Klas, waar ze erevoorzitter van is. Máxima was bij de start van Art Camp mbo in poppodium Hedon. Hier volgen 60 studenten workshops in fotografie, theater, dans, muziek en cartoon tekenen. Zo leren toekomstige pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten hoe ze kunst kunnen gebruiken in hun werk en na school.

Méér cultuureducatie

De koningin ging in gesprek met de studenten en met de professionals. Hier bespraken ze de workshops het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor mbo-studenten. Méér Muziek in de Klas wil door middel van dit programma cultuureducatie versterken op deze mbo-opleidingen, zodat pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten het kunst- en cultuuraanbod op en na school kunnen stimuleren.

foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--