Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spannende momenten voor kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit

21 april 2024 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit hadden deze week afzonderlijk van elkaar een drukke agenda. Haakon pakte zijn koffers voor een trip naar de Verenigde Staten en Mette-Marit zocht de kou op voor een ijshockeywedstrijd.

Haakon voor even terug in de tijd

Afgelopen week reisde Haakon af naar de Verenigde Staten, voor een bezoek aan de staten Californië en Washington. Het thema van het bezoek was technologie en kunstmatige intelligentie, en hoe deze ingezet kunnen worden om de doelen van de klimaattransitie te behalen. Tijdens het bezoek ging kroonprins Haakon voor even terug in de tijd. Hij bracht namelijk een bezoekje aan de Universiteit van Californië, waar hij 25 jaar geleden Politieke Wetenschappen studeerde. "Het is geweldig om terug te zijn op Berkeley, waar ik drie belangrijke jaren van mijn leven heb doorgebracht", vertelde de Noorse kroonprins bij zijn bezoek. Op Instagram deelde het Noorse hof beelden van zijn reis naar de VS.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Spannend moment voor kroonprins Haakon

Tijdens het bezoek aan de Verenigde Staten verliep niet alles volgens plan. Kroonprins Haakon beleefde namelijk een spannend moment tijdens zijn bezoek aan het luchtvaartmuseum van Seattle (Washington). Hij kwam donderdag samen met meer dan tien anderen vast te zitten in een lift. Volgens Noorse media duurde het moment zo'n vijftien tot twintig minuten. Het gezelschap moest uiteindelijk met een ladder uit de lift klimmen. Op foto's is te zien dat Haakon vanuit de glazen lift zwaait. Na afloop vertelde hij dat hij zich geen zorgen maakte. "Er hing een goede sfeer."

Mette-Marit bevindt zich (letterlijk) op glad ijs

Kroonprinses Mette-Marit hoefde, anders dan haar man, voor haar werkweek het land niet uit. Zij bracht namelijk een bezoek aan het Noorse nationale para-ijshockeyteam, die een wedstrijd speelde tegen Groot-Britannië. En of het aan haar aanwezigheid lag weten we niet, maar de Noren wonnen de wedstrijd met 18-0. Na de wedstrijd feliciteerde de kroonprinses het Noorse team in de kleedkamer. En dat leverde deze leuke beelden op.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP, Instagram @detnorskekongehus

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--