Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie biedt er meer? Zelfgemaakt schilderij van prins Bernhard onder de hamer

9 februari 2021 · Leestijd 2 min

Prins Bernhard, de grootvader van onze koning, was gek op de natuur in Afrika. Het Afrikaanse landschap inspireerde hem in 1977 tot het maken van een olieverfschilderij. Dit koninklijke doek wordt later deze maand opnieuw geveild. Hoe dat zit?

In de jaren '40 begon prins Bernhard met schilderen. Hij deed dat graag tot aan zijn dood in 2004. De prins legde voornamelijk landschappen vast en gaf zijn werk vaak weg of schonk doeken aan een goed doel.

Zijn schilderij 'Afrikaans landschap bij nacht' toont een donkere rij bomen tegen een heldere oranje en blauwe hemel. De prins bracht zijn creatie in 2001 in bij een benefietveiling voor de bestrijding van lymfeklierkanker bij kinderen. Destijds werd 100.000 gulden (ruim 45.000 euro) neergeteld. 

Binnenkort zal het doek van eigenaar wisselen. Op 22 februari wordt het geveild tijdens de Exclusive Special op Kunstveiling. Het openingsbod is 4000 euro. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--