Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emma Behn: wie is deze Noorse royal?

29 september 2023 · Leestijd 3 min

Gratulerer med dagen! Het is vandaag feest in Noorwegen, want de dochter van prinses Märtha Louise is jarig. Alhoewel het gezin niet vaak in de schijnwerpers staat, zien we Emma Behn toch af en toe op foto's met haar moeder verschijnen. Reden om te kijken wie deze royal is.

Op 29 september 2008 wordt Emma Tallulah Behn geboren als jongste dochter van de Noorse prinses Märtha Louise en Ari Behn. Samen met haar moeder en twee oudere zussen, Maud en Leah, woont Emma in de Noorse stad Lommedalen, net buiten Oslo. De meiden hebben geen officiële titel, maar zijn wel lid van de Noorse koninklijke familie. 

Lees verder onder de foto's. 

Emma Behn
Emma samen met haar zussen.
Märtha Louise en Ari Behn
Een aantal maanden na haar geboorte wordt Emma in 2009 gedoopt in het bijzijn van haar familie.

Overlijden vader 

Het leven van Emma en haar zussen wordt op eerste kerstdag in 2019 opeens overhoop gegooid. Hun vader, Ari Behn, komt dan door zelfdoding om het leven. Oudere zus Leah schrijft later: "Dit is en blijft de zwaarste tragedie die ik en mijn familie hebben moeten doorstaan." 

Lees verder onder de foto. 

Emma Behn en Ari Behn
Emma samen met haar vader.

Kort na zijn overlijden wordt Ari begraven. Prinses Märtha Louise en haar dochters leggen tijdens de uitvaart in de kathedraal in Oslo bloemen op zijn kist. 

Lees verder onder de foto. 

Uitvaart Ari Behn
Märtha Louise met haar drie dochters tijdens de uitvaart van Ari Behn.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Fanatieke paardrijdster 

Inmiddels is Emma 15 jaar en is ze een grote fan van paardrijden. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar moeder. En ze kan het ook nog eens goed, want Emma heeft al meerdere medailles binnen weten te slepen en daar is Märtha maar al te trots op. 

Lees verder onder de posts. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Belijdenis 

In september 2023 zien we Emma weer even verschijnen tijdens haar belijdenis. Van die dag deelde Märtha leuke kiekjes op sociale media. Op de beelden is te zien hoe de drie zussen samen met hun moeder in traditionele Noorse kleding poseren. "Je bent een kracht. Met je heldere visie, je wil, je moed, je gevoeligheid, je rauwe humor en je doorzettingsvermogen", schrijft Märtha over haar jongste dochter. 

Emma Behn
Emma Behn

Foto's: ANP/@iam_marthalouise/Det Norske Kongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--