Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander spreekt met arbeidsmigranten in Brabant

25 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Moerdijk in het kader van arbeidsmigratie. Hij werd hierbij vergezeld door demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij de regenachtige aankomst bij DSV in Moerdijk werd de koning welkom geheten door Van Gennip en door de vicepresident en de senior director van DSV Solutions. Dit bedrijf voor transport- en logistieke dienstverlening heeft veel arbeidsmigranten in dienst. Na de begroeting kreeg de koning een rondleiding langs verschillende werkplekken in de loods en het magazijn.

Tijdens de rondleidingliet de koning zich informeren over het werk bij DSVen ontmoette hij diverse medewerkers van het bedrijf. Hij vroeg onder meer hoe zij bij het bedrijf terecht waren gekomen en hoe zij op de werkvloer met elkaar communiceren.

Lees verder onder de foto's.

ANP-482083264
ANP-482087698
ANP-482088134

Rondvliegende drones

Ook kreeg Willem-Alexander een presentatie van de drones die de aanwezige voorraad in beeld brengen. Voorheen gebeurde dit nog handmatig. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over DSV als werkgever en problemen die spelen bij de huisvesting van de arbeidsmigranten.

Lees verder onder de foto.

ANP-482085160

Gesprek met arbeidsmigranten

Na een korte rit ging het werkbezoek verder bij MFC De Ankerkuil. In het multifunctionele centrum volgde een gesprek met diverse organisaties en vrijwilligers over de positie van arbeidsmigranten in de gemeente. De koning ging aansluitend ook met arbeidsmigranten zelf in gesprek en hoorde hun verhalen aan over hun leven en werk in Nederland.

Lees verder onder de foto.

ANP-482089186

Op de foto met de koning

Na een lange middag vol gesprekken over een volgens de koning "belangrijk onderwerp", nam Willem-Alexander afscheid en ging hij buiten voor vertrek nog even op de foto met de lokale jeugd die een glimp van de koning probeerde op te vangen.

Lees verder onder de foto's.

ANP-482090465
ANP-482086581

Bekijk hier een video van het bezoek van koning Willem-Alexander aan Moerdijk:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--