Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander bedankt studenten die scholieren helpen

15 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander bedankt de studenten die scholieren helpen via het corona-initiatief Studentenhelpenscholieren.nl. Dat onlineplatform koppelt studenten aan middelbare scholieren zodat de scholieren een online bijles kunnen krijgen. De afgelopen weken hebben meer dan 1500 studenten zich aangemeld en zijn zo'n 600 scholieren geholpen.

De koning sprak met één van de drie initiatiefnemers van het platform, Sander Bos. Willem-Alexander sprak zijn waardering uit en bedankte via Bos alle studenten die zich hebben aangemeld voor hun inzet in deze moeilijke tijd. De koning gaf aan dat ook hij ondervindt hoeveel aanpassingsvermogen de huidige situatie vraagt van ouders en kinderen en dat hij daarom blij is met projecten als deze. Ook zei hij dat hij zijn dochters op de hoogte zou brengen van het platform.

Gratis

Zo'n twintig onderwijsinstellingen hebben zich aangesloten bij het project. Gebruik van het platform is gratis, al kan gekozen worden om een kleine onkostenvergoeding te betalen. "In deze tijd moeten we goed voor elkaar zorgen. Het zou zonde zijn als het zou zorgen voor meer verschillen tussen arm en rijk", legt Sander Bos uit. "We zijn ook aan het onderzoeken hoe we basisschoolleerlingen kunnen helpen", aldus mede-oprichter Jaap Koelewijn.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--