Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander belt naar Caribisch gebied

4 maart 2021 · Leestijd 2 min

Willem-Alexander heeft woensdagmiddag gesproken met de gezaghebber van Bonaire en de gouverneur van Sint Maarten. In twee videobelsessies sprak hij met de afgevaardigen van het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk over de gevolgen van de pandemie op hun landen.

Hij liet zich informeren door gezaghebber Edison Rijna van Bonaire en gouverneur Eugene Bernard Holiday van Sint-Maarten over de recente ontwikkelingen in hun land. Zo spraken zij onder meer over de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op Bonaire en Sint Maarten.

Deze gesprekken vinden geregeld plaats met de Caribische staatshoofden. Maar sinds de coronacrisis is uitgebroken, kletsen de leiders voornamelijk via videobelverbindingen.

Woensdagmiddag had Willem-Alexander nog meer gesprekken op de planning staan, maar deze vonden wel fysiek plaats. De Nederlandse vorst sprak met drie vertegenwoordigers uit de Kring van Commissarissen van de koning. De vertegenwoordigers kwamen op audiëntie op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

De koning gaat wel vaker in gesprek met de commissarissen over actualiteiten die spelen op provinciaal niveau. Dit keer ontving hij vertegenwoordigers van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Drenthe.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--