Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander brengt virtueel bezoek aan maatjesinitiatieven

12 november 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een virtueel werkbezoek gebracht aan drie maatjesinitiatieven. Hij sprak met coördinatoren van de initiatieven Laten we Welzijn, Refugee Team en Serve the City, die alle drie gesteund worden door het Oranje Fonds waarvan hij en Máxima beschermpaar zijn.

De initiatieven koppelen een vrijwilliger, een maatje, aan mensen die extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Het project Laten we Welzijn helpt via deze weg bijvoorbeeld eenzame jongeren om sociale contacten op te bouwen. Jongeren met dezelfde interesses worden aan elkaar gekoppeld om ervaringen uit te wisselen en samen iets te ondernemen.

De koning sprak over de voortgang van de initiatieven met de coördinatoren en de directeur van het Oranje Fonds, dat op 25 november een landelijke campagne start om vrijwilligers te werven. Het gesprek ging ook in op de invloed van de coronapandemie op het werk van de vrijwilligers. Zo heeft Refugee Team, dat nieuwkomers in Nederland helpt de Nederlandse taal te leren en sociale contacten op te doen, al het contact tussen de maatjes digitaal gemaakt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--