Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dress for Success en het Oranje Fonds dragen bij aan meer zelfvertrouwen

2 december 2023 · Leestijd 3 min

Het Oranje Fonds bestaat inmiddels meer dan 20 jaar en daarom blikken we in 2023 een aantal keer terug op bezoeken van ons koningspaar aan initiatieven van het Oranje Fonds. In de uitzending van zaterdag 2 december zien we koning Willem-Alexander bij de stichting Dress for Success en gaan we langs om te kijken hoe het er nu gaat.

Stichting Dress for Success helpt mensen met een minimuminkomen aan een passende en krachtige outfit voor een sollicitatiegesprek. Dit kan tweedehands kleding zijn, maar het kan ook volledig nieuwe kleding zijn die winkels aan de stichting hebben gedoneerd. Tijdens een sollicitatiegesprek is een eerste indruk namelijk van groot belang. Je kleding is een groot onderdeel van hoe je je presenteert en dat kan best lastig zijn als je weinig te besteden hebt.

Zelfverzekerd solliciteren in een krachtige outfit

Bij de stichting kunnen mensen aankloppen om geheel kosteloos een prachtige outfit uit te kiezen waarin ze zich zelfverzekerd voelen. Zo kunnen ze met een flinke dosis zelfvertrouwen solliciteren. Iets waar koning Willem-Alexander maar al te graag een steentje aan bijdraagt. In 2018 brengt koning Willem-Alexander dan ook een bezoek aan Dress for Success, dat in dat jaar gesteund werd door het Oranje Fonds. 

Lees verder onder de foto. 

Willem-Alexander dress for succes

'Meedoen, samen uit de armoede'

Jorien Korting is floormanager van Dress for Success en blikt terug op een mooi bezoek: “De koning heeft er zeker een uur gezeten om met iedereen gezellig koffie te drinken en te kijken hoe mensen gekleed werden. Dat was een heel leuk overleg, ook met de vrijwilligers die bij ons werken.” Dress for Success heeft op dit moment tien locaties in Nederland. De financiële steun van het Oranje Fonds werd dan ook verdeeld over alle locaties, die vervolgens zelf bepaalden waar ze het geld aan uitgaven. Dress for Success was een van de 22 initiatieven die deelnamen aan het programma Meedoen, samen uit de armoede! van het Oranje Fonds.

Lees verder onder de foto. 

Willem-Alexander dress for succes

Een ander bekend initiatief dat door het Oranje Fonds is gesteund is Stichting Fietsmaatjes (onderdeel van het Oranje Fonds Groeiprogramma). Hiervoor stapte de koning zelfs op een duo-fiets terwijl het buiten pijpestelen regende. Nieuwsgierig hoe dat eruit heeft gezien? Lees dan dit artikel met leuke foto's van die dag.  

Een outfit voor Máxima

We vroegen de stichting ook nog even om uit hun collectie een outfit voor koningin Máxima samen te stellen. Hoe die outfit er precies uitziet zie je in de uitzending van Blauw Bloed van zaterdag 2 december om 20.05 uur op NPO 2. Kijken dus! 

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--