Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander en Máxima bekijken waterschade in Valkenburg

15 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdagavond in Valkenburg om met eigen ogen te zien welke schade het noodweer de afgelopen dagen heeft aangericht. Het koningspaar is meteen na de diploma-uitreiking van oudste dochter prinses Amalia afgereisd naar Zuid-Limburg, waar de vele regen die sinds dinsdagavond valt voor grote problemen zorgt.

Willem-Alexander en Máxima kwamen rond 18.15 uur aan in het centrum van Valkenburg. In het gebied rond de getroffen stad viel de afgelopen dagen bijna 200 millimeter regen. Normaliter valt in de hele maand juli in Valkenburg zo'n 85 millimeter. Het vele water zorgt niet alleen voor ondergelopen straten en huizen. Een brug werd weggeslagen en bewoners en toeristen moesten worden geëvacueerd. Een groot deel van de inwoners zit waarschijnlijk nog dagenlang zonder stroom.

Eerder donderdag betuigde de koning steun aan de inwoners van Limburg en wenste hij ze sterkte "met de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren". Dat deed hij in een telefoongesprek met Johan Remkes, waarnemend Commissaris van de Koning in Limburg.

Het koningspaar vloog per helikopter naar Zuid-Limburg, nadat prinses Amalia haar middelbareschooldiploma in ontvangst had genomen. De 17-jarige dochter van Willem-Alexander en Máxima slaagde vorige maand cum laude voor haar eindexamen gymnasium.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--