Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander en Máxima aan de beurt voor vaccinatie

26 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander mag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Eerder liet het koningspaar al weten zich te laten vaccineren. Daarbij maakte Willem-Alexander duidelijk netjes te wachten op zijn beurt.

Hij liet dat weten nadat begin dit jaar royals uit het buitenland al snel het vaccin hadden gekregen. Willem-Alexander en Máxima zeiden toen al gewoon te wachten totdat hun leeftijdscategorie aan de beurt zou komen. De koning kan sinds zaterdag een afspraak maken en voor Máxima, die is geboren in 1971, kan het vanaf vandaag.

Overigens zal de Rijksvoorlichtingsdienst geen informatie verstrekken over het vaccineren. Het koninklijk paar heeft besloten dat het om een privézaak gaat. Duidelijk is in ieder geval wel dat mensen uit 1967 (het geboortejaar van de koning) en 1968 het Janssen-vaccin krijgen. Willem-Alexander hoeft dus maar één keer de mouw op te stropen voor een prik. Dat geldt ook voor premier Mark Rutte.

Prins Constantijn, de jongste zoon van prinses Beatrix, is geboren in 1969 en kan ook op voor zijn vaccinatie. Prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is geboren in 1968, kan ook een afspraak maken. Zijn broer prins Bernhard is al gevaccineerd. Hij kreeg zijn prik eerder vanwege het feit dat hij lymfeklierkanker heeft gehad.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--