Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander hoort over corona-situatie op Curaçao

15 april 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander heeft zich woensdagavond via een videoverbinding laten informeren over de situatie op Curaçao. Het eiland kampt de laatste tijd met een groeiend aantal coronabesmettingen en de druk op de ziekenhuizen is groot.

Willem-Alexander sprak onder anderen met de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout en de directeur van het Curaçao Medical Center. Van hen hoorde hij hoe er op het eiland met de huidige uitbraak wordt omgegaan.

Ook het vaccinatieprogramma kwam in de videogesprekken aan bod, dat de komende tijd wordt opgeschaald. De ambitie is om in tien dagen 85 procent van de volwassen bevolking de eerste prik aan te bieden. De koning videobelde met de verantwoordelijke voor de vaccinatiecampagne om te horen hoe het met de voortgang staat.

De gesprekken, die veelal virtueel zijn, maken deel uit van een reeks die Máxima en Willem-Alexander voeren met diverse sectoren. Daarin staat iedere keer de impact van corona centraal.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--